Hong Kong Çin Üniversitesi (Shenzhen) Faz II Şematik Tasarım ve Mimari Tasarım Geliştirme Önerisi
Hong Kong / Çin , 2015
Yarışma için rggA, ana kavramsal yaklaşım olarak kampüsün “yayılan alanları” olacak "Habitat Köprüleri"ni önerdi.
Önerilen habitat köprüleri, kampüsü yeni bir şekilde algılamak isteyen öğrencilere ve ziyaretçilere yeni bir yaşam ve kamusal alan sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Sadece öğrenciler için değil aynı zamanda ziyaretçiler için de canlı ve dinamik bir alan olarak tasarlanan köprüler aynı zamanda bol miktarda yemyeşil bitki örtüsüne, çeşitli yerel bitki türlerine, kentsel tesislere, bisiklet ve yürüyüş yollarına ev sahipliği yapacak şekilde planlanmıştır. Bu köprülerin temel amacı, kampüsün tamamını, minimumda yer kaplayan yeni bir yapı tipi ile harekete geçirmek ve kampüs içindeki dolaşım sirkülasyonunu yukarı taşımaktır. Bu köprüler sayesinde öğrenciler ve yeni ziyaretçilerin kampüsü, kampüsü statik bir fiziksel uygulamadan ziyade, farklı bir mimari sahip dönüştürücü gücü ile yeni bir boyutta ve yaşanabilir bir şekilde algılayabilmelerini sağlamaktır. Habitat Köprüleri kampüsün yaşayan organizmaları olarak planlanmıştır.
Proje künye
Proje adı: Hong Kong Çin Üniversitesi (Shenzhen) Faz II Şematik Tasarım ve Mimari Tasarım Geliştirme Önerisi
Mimar: rggA Mimarlık
Yer: Shenzhen, China
İş veren: Shenzhen Belediyesi Bayındırlık Bürosu Mühendislik Tasarım Yönetimi Merkezi, Hong Kong Çin Üniversitesi (Shenzhen)
Tasarım tarihi: 2019
Görseller: rggA
Proje Ekibi
R. Güneç Gökçek, Ekip Temsilcisi, Mimar
Ekip: Ahmet Çağlar, Simgecan Çetinkaya,
Ozan Burak Güzey
Yarışma, Shenzhen Belediyesi Bayındırlık İşleri Bürosu Mühendislik Tasarım Yönetim Merkezi, Hong Kong Çin Üniversitesi (Shenzhen) tarafından açıldı ve 2019 yılında Shenzhen Position Mekansal Kültür Geliştirme Ltd. Şti. Tarafından organize edildi.
Proje ile ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.